Om oss

Vi er to jenter fra Harstad som driver dette lille oppdrettet med våre portugisiske vannhunder sammen med våre ektefeller. Vi har vært venner i 23 år, og har drevet med Portis siden 2010. Katrine er også vokst opp med hund (labrador), og har hele sitt liv hatt en stor lidenskap for hund. Vi har også i 2017/2018 gått oppdretterskolen gjennom NKK.

Grunnen til at vi valgte Portis er flere. Vi har mange i familien som er allergiske, og siden portisen er en allergivennlig hund var denne et veldig godt alternativ for oss. I tillegg har Portisen utrolig mange egenskaper som var akkurat det vi så etter i en hund. De er aktiv, intelligent, sta, omsorgsfull, morsom og sosial for å nevne noen. Det er aldri en kjedelig dag, og vi ler mye av alle påfunnene deres. 

Vi bruker hundene våre til mye forskjellig utenom å være turkammerater og sofagriser. Vår aller største lidenskap er vannarbeid (les mer om dette på Raseklubben for Portugisisk Vannhund), der man virkelig får hentet ut de egenskapene og kvalitetene som bor i portisen. I tillegg til dette holder vi på med utstilling, lydighet og snørekjøring om vinteren. Vi har også gått kurs for spesialsøk, dette er en sport der hunden virkelig får vist sin kapasitet og sin intelligens.

Men først og fremst så er våre hunder familiehunder, og deltar i våre forskjellige aktiviteter og er med på det aller meste. Vi setter gemytt og helse høyt i vår avl, slik at man får en hund man kan glede seg sammen med i mange år.