Portugisisk Vannhund

Dette er en gammel rase, som på 1930 var nesten utryddet, dette var fordi det var endringer i fiskerinæringen i Portugal. Men det tok seg heldigvis opp igjen slik at rasen også gjorde det. De ble brukt på fiskebåter som "postbud", dykkere, vakthunder og apportører. Dette er egenskaper som fortsatt ligger i portisene i dag. Og det er primært det de er avlet til, vannarbeid.

I væremåte er portisen energisk, smart, sta, egenrådig, omsorgsfull og impulsiv. De forguder flokken sin, og er med på alt. 

Den er en god familiehund, som ikke liker å være alene selv om den aksepterer og være det. Den er allsidig hund som godt kan være med på lange fjellturer i det ene øyblikket for så å ligge på sofaen å snorke i det neste. Den er utholden og sterk (til tross for sin størrelse). 

Med det at den er intelligent, så kommer det også ett ansvar der man må stimulere hjernen. De elsker å jobbe, egner seg godt i de fleste hundesporter. Dersom man klarer å finne en balanse mellom aktivitet og ro, så vil man også få verdens beste hund, med mye kreativitet og løysningsorienterte påfunn som får deg garantert til å le.

De trenger at du er konsekvent og bestemt, uten å være brautende og dominerende. Da de er stolt og ønsker å være på lag med deg. 

De går godt overrens med andre dyr og mennesker. Selv om de i hovedsak er mest opptatt av sin egen flokk. 

50 cm til 57 cm på hannhunder, idealhøyden er 54 cm
43 cm til 52 cm på tisper, idealhøyden er 46 cm.

-Nadia & Katrine